Gutenberg editor

Hva er Gutenberg editoren, og hva kan den brukes til i Wordpress? Her får du en rask gjennomgang

Gutenberg er en blokkbasert teksteditor som brukes til å lage innhold. Alt innhold lages i blokker, som betyr at man kan kombinere alt mulig og til en grad utforme sider etter eget ønske.

Eksempel på en blokk kan være:

• Overskrift
  • Avsnitt
  • Bilde
  • Video
  • Tabell
  • Liste

En blokk vil ha en egne egenskaper, slik at du kan tilpasse farger, fasong og størrelse. F.eks. så kan man legge til bilde eller video som en blokk, og at den har en helt annen bredde - f.eks. fra kant til kant (full bredde)

WP-Side-Blokk

Legg til en ny blokk kan gjøres ved å klikke på + tegnet i innholdet:

WP-Side-NyBlokk-alt1

...eller den blå + knappen helt øverst til høyre for WP logoen

WP-Side-NyBlokk-alt2

Les mer om Gutenberg på Wordpress