Velkomstside

Hva er Wordpress Dashboard?

Etter innlogging kommer du til startsiden i WordPress, og her kan du få et raskt overblikk på status på nettside og du kan også tilpasse med diverse elementer/informasjonsbokser etter dine ønsker og behov.

WP-Dashboard

På venstre side inneholder alle menypunkter i WordPress

• Hjem – Startsiden
  • Innlegg – Sider som blir brukt til å vise fra en eller flere kategorier
  • Media – Alle bilder og filer som er tilgjengelig
  • Sider – Alle sider som finnes på nettsiden
  • Utseende – Muligheter til å tilpasse utseende, endre menyer og innhold i Widgets
  • Utvidelser – installerte utvidelser i WordPress. Dette håndteres av DMT
  • Brukere – administrasjon av brukere i WordPress
  • Verktøy – Diverse innstillinger for WordPress
  • SEO – innstillinger for tillegget YoastSEO, som håndterer optimalisering mot søkemotorer

Kontrollpanelet kan også tilpasses selv, ved å dra rundt på bokser for for å organisere innholdet etter egne ønsker.

Visningsvalg

På alle sider i WordPress kontrollpanel, er det et valg for «Visningsvalg» som viser tilgjengelig informasjon. Er det noe informasjon som du mangler eller ikke ser i vinduet du jobber i, så klikk på «Visningsvalg»

WP-Visningsvalg

Hurtigknapper

Den sorte linjen i topp følger alle sider når du er innlogget. Denne hjelper deg med å legge til nytt innhold, eller redigere akkurat den siden du er på:

WP-Hurtigvalg

Valget «Tilpass» brukes til å foreta tilpasinger i designmalen. Du kan enkelt legge til nytt innhold ved å klikke på «Legg til» eller å redigere den siden/innlegget du står i